Livet Studio

Playful shapes and happy colours

April 6, 2016

Livet Studio - Retro cool

EN – Colour in my interior is like lipstick on my face. I’m not a big fan, but it looks great on others. And still every time I see a colourful home it makes me wonder if I should get more colour into my home. Recently I’m a big fan of oker yellow items and I also really like the orange retro lamp shown below. Should I or should I not go for more colour?

×××

NL – Kleur in huis is net als lippenstift. Ik vind het prachtig bij iemand anders, niet bij mij. Dat zelfde heb ik met vreemde rond afgewerkte items en een muur vol posters. Prachtig in huis, maar niet in de mijne.

En toch bij elk interieur dat ik tegen kom waarin kleur en ronde vormen zijn gebruikt, denk ik: “Goh, dat ziet er ook gezellig uit.” Alleen maar strakke vormen in wit en grijstinten blijkt dan toch best kil en saai. En wie wil er nu een kil en saai huis? Juist, ik ook niet.

Om dat vrolijk sfeertje in huis te halen, heb ik een grote houten plak tegen de muur gezet die ik ga opvullen met posters, kaartjes en muurvaasjes met bloemen. Op deze manier heb ik toch kleur en kunst in huis, zonder dat het de hele ruimte over neemt. Wel iets minder speels, maarja ik moet ergens beginnen.

En om het helemaal af te maken, ben ik op zoek naar een retro staande lamp in een kekke kleur. Een Jieldé bijvoorbeeld. Die zijn alleen een beetje prijzig. Alle tips zijn daarom welkom!

Livet Studio - Retro cool Livet Studio - Retro cool

Source: Eric Olsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *